2019 Güvenlik Soruşturması Formu ve Arşiv Araştırması Nasıl Doldurulur ?
2019 yılında da uzman çavuş alımları devam etmektedir, kara kuvvetleri, jandarma, sahil güvenlik komutanlığı, hava kuvvetleri, deniz kuvvetleri olarak alımlara devam edilecektir. Hal böyleyken adayların zorlandığı güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu hususunda bu rehber içeriği sizler için hazırladık sorularınızı yorum bölümünden sorabilirsiniz arkadaşlar.
Uzman Çavuş alımlarına başvurduğunuz zaman, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu mülakatlara giderken götüreceğiniz evraklardan birisidir. Peki bu güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formları nasıl doldurulur birçok arkadaşımızın merak ettiği hususların en başında bu geliyor. Alımlara başvurduğunuz zaman bu rehber yazıyı dikkatle okuyarak güvenlik ve arşiv araştırması formunu kolay bir şekilde doldurabilirsiniz.
Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu Nasıl Doldurulur ?
1 – Adı Soyadı : Adınızı, varsa ikinci adınızı ve soyadınızı kesinlikle kısaltma yapmadan okunaklı bir şekilde yazınız. Soyadınız mahkeme kararıyla değiştirildiyse şimdiki soyadınızı ve parantez içinde önceki soyadınızı yazınız. (Örnek : Ahmet Karanfil (Kanter)
2 – Uyruğu : Uyruğunuzu Yazınız. (Türkiye cumhuriyeti)
3 – T.C Kimlik Numarası : Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızı Yazınız.
4 – Doğum Yeri : Nüfus cüzdanınızda bulunan doğum yerinizi yazın.
5 – Doğum Tarihi (Gün, Ay, Yıl) : Doğum tarihinizi okunaklı bir şekilde yazın. (örneğin 29.02.1995)
6 – Telefon Numarası Ev/Cep : Ev ve cep telefonu numaralarınızı yazınız, ev telefonunuz yoksa ikinci bir cep numarası yazabilirsiniz. (0 272 222 21 21)
7 – Nüfusa kayıtlı olduğunuz yer il – ilçe, Köy – Mahalle , Cilt Nu., Aile Sıra No, Sıra No, Seri No, Veriliş Tarihi, Medeni Hali, Dini, Veriliş Sebebi, Kayıtlı olduğu nüfus idaresi : Nüfus cüzdanınızdaki bu bilgileri kısaltma yapmadan okunaklı biçimde doldurun.
8 – İkamet Adresi : Terhisi tamamlanmış olan arkadaşlar şu anda oturduğu adresi kısaltma yapmadan, mahalle, sokak, cadde, kapı numarası, il ve ilçe belirterek yazacaklardır. Halen askerlik hizmeti devam edenler ise sivilde oturmuş oldukları adresi kısaltma yapmadan dolduracaklardır. Burada verilen adresin 3 (üç) ay boyunca değişmeyecek olması ve mernis adres kayıt sistemine kayıtlı olması önemlidir. Ek olarak kışla, birlik, askeri gazino gibi adresler yazmayınız !
9 – Daimi Adres : Halen oturduğunuz adres ile aynı ise oturduğunuz adresin aynısını yazın, farklı ise kısaltma yapmadan mahalle, sokak, cadde, kapı numarası, il ve ilçe belirterek okunaklı bir şekilde yazın.
10 – Öğrenim Durumu (Mezun Olduğu Okul) : En son mezun olduğu okula giriş ve mezuniyet tarihi ile ismi ve yeri il/ilçe belirtilerek yazılacaktır. Okulun hizasına şuanki durumunuz hangisine uyuyorsa örneğin mezuniyet, tastikname, o sütuna x işaretiyle işaretleyiniz.
11 – Son Çalıştığı İşyeri : Başlangıç tarihi gün ay ve yıl olarak yazınız . Örneğin 01.06.2017’den – 01.08.2018’ye şeklinde. Ünvan kısmına çalıştığınız yerin adı yazılacak, işin nevi kısmınaysa yapılan iş belirtilecek örneğin (demir ustası, garson, komi, dağıtım elemanı, kasiyer) gibi. İşyerinizin adresiyse açık ve anlaşılır biçimde ilçe ve ili de içerecek şekilde yazılacaktır.
12 – Askerlik Durumu : Terhis olan adaylar askerlik başlangıç ve bitiş tarihini gün ay ve yıl olarak, askerliği süresinde aldığı cezaları ve terhis olduğu birliğin adını ve yerini yazacaklardır. Halen askerlik hizmeti devam eden adaylar ise sadece askerliğe başlangıç tarihini gün ay ve yıl şeklinde yazacaklar ayrıca almış olduğu cezaları tabi varsa yazacaklardır, adresi (il ve ilçe) şeklinde yazmayı da unutmayın.
13 – Ailesi Hakkında Bilgi : Adı Soyadı hanelerinde belirtilen aile ferdinin adı, soyadı kısaltma yapmadan açık ve net bir şekilde yazılacaktır. Doğum yeri ve tarihi hanesine doğum yeri il ve ilçe olarak, doğum tarihiyse sadece sene olarak okunaklı bir şekilde yazılacaktır. Örneğin (Ankara/05.02.1978). Yaşıyorsa adresi ve telefon numarası hanesine adres açık bir şekilde mahalle, sokak, cadde, kapı numarası, il ve ilçe olarak yazılacaktır. Telefon numarasıysa 3. maddeye uygun şekilde yazılacaktır. Aile ferdi eğer yaşamıyorsa adres bölümü hariç tutulacak, adres bölümüneyse “Vefat” yazılacaktr. TCKN : 11 haneli nüfus cüzdanında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası yazılacaktır. T.C. vatandaşı değilse, uyruğu yazılacaktır (İNGİLİZ V.B) Eş bilgisindeyse evlenmeden önceki soyadı ad-soyad bölümüne parantez içinde yazılacaktır. Örneğin MERVE HAKİKAT (GÜLNAR) şeklinde yazılacaktır. Mesleği : Meslek bilgisi yazılacaktır.
14 – Hakkınızda Bilgi Verecek Şahıslar : Sizin hakkınızda bilgi verecek 3 kişinin (Akrabalar ve Eski İşvereniniz Hariç) adı, soyadı, ikamet adresi veya iş adresi, telefon numarası, doğum yeri ve doğum tarihi, T.C Kimlik nosu ve mesleği anlaşılır şekilde yazılacaktır.
15 – Onbeşinci maddeyi dikkatlice okuyarak size uygun olanını “VAR” veya “YOK” ‘un altındaki parantez içersine “X” işareti koyunuz. Cevabınız “VAR” ise ilgili mahkemenin kararını, dava devam ediyorsa, dosya numarasını, dava konusunu ve davanın görülmüş olduğu mahkemenin adını belirten belgeyi forma eklemeyi unutmayınız.
16 – Onaltıncı maddeyi dikkatlice okuyup imzanızı MAVİ MÜREKKEPLİ KALEMLE atınız.
DİKKAT EDECEĞİNİZ ÖNEMLİ NOKTALAR :
Güvenlik ve Arşiv araştırması formunu doldururken lütfen dikkatlice doldurunuz, formu doldururken gereksiz kısaltmalar yapmayınız hatta hiç kısaltma yapmayınız, adres bölümünü doldururken adresinizi il ve ilçe belirterek tam ve açık olarak yazınız. Telefon numarası belirtmeyi unutmayınız.
Formu büyük harfle ve bilgisayar ortamında doldurunuz bilgisayar kullanmayı bilmiyorsanız internet cafeden veya bilen bir yakınınızdan yardım isteyebilirsiniz. Formu 3 suret olarak, formun birinci ve ikinci sayfası ön ve arka tek sayfada olacak şekilde çıktısını alınız. Formun ön yüzünün sağ üst kısmında bulunan fotoğraf bölümüne bilgisayar ortamında fotoğrafınızı ekleyerek çıktı alınız formun üzerine fotoğraf yapıştırmayınız. Ayrıca ikamet ve daimi adres kısımlarına orduevi, kışla, birlik adresleri yazmayınız.
[kirmizibuton]Güvenlik ve Arşiv Araştırması Formunu İndirmek İçin Tıklayınız ! [/kirmizibuton]
İlk okul başvurusu için ilgili sayfanın linkini yazarmısınız.
Merhaba. Uzman erbaş. Güvenlik soruşturması 2019 varmı ?
askerlik yapamayanlar ne yazacak bide ben hala bir işyerinde çalışıyorum o nasıl olacak yardımcı olursanız sevinirim