Türkiye'nin En Büyük Uzman Çavuş Bilgi Platformu ve Askeri Paylaşım Platformu

2019 Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sınıfları Nelerdir?

0 81


Kara, Deniz ve Jandarma Komutanlıklarında olduğu gibi Hava Kuvvetleri sınıfları da belirli durumlara göre ayrılmaktadır. Uzman Erbaş İstihkam Sınıfı bünyesinde Sıhhi Tesisatçı, Kaynakçı, Marangoz, Elektrikçi, Temel İstihkamcı ve İnşaat Makineleri Bakım Yardımcısı bulunur. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağı bina ve tesislerin bakımlarının yapılması gerekmektedir. Sıhhi tesisat işlerindeki projeler, bakımlar ve onarımların yapılması Sıhhi Tesisatçı sınıfı tarafından yapılır. Malzeme seçimleri, cins, ölçü ve miktarların belirlenmesiyle kontrollerin tamamından sorumludur. Montaj işlemleri Kaynakçı tarafından yapılır. Çatı başta olmak üzere ahşap ürünlerin onarımları marangozlar tarafından olurken elektrik işleri de Elektrikçi sınıfı sorumluluğu altındadır. Tüm birimlerdeki elektrik sorunlarının giderilmesi gerekirken aynı zamanda elektrik hatları ve bağlantılarının onarımları da bu sınıftaki görevliler tarafından yapılmaktadır.

Uzman Erbaş Ulaştırma Sınıfı

Uzman Erbaş Ulaştırma Sınıfı bünyesinde Araç Boyacısı, Araç Elektrik Donanımcısı, Araç Bakım Yardımcısı, Ağır Vasıta Sürücüsü bulunur. D sınıfı veya G sınıfı Forklift sürücü belgesi alınırken ağır vasıta sürücüsü olarak görev yapılabilir. Hava Kuvvetleri Komutanlığı birimlerindeki bu, araçların bakımları da bu sınıfta yer alan uzman erbaşlar tarafından yapılmaktadır. Çeşitli araçların elektrik aksamları, onarımları ve ayarlamalarının tamamı da hava kuvvetleri sınıflarıiçerisindeki Araç Elektrik Donanımcısı sorumluluğu altındadır. Hava Kuvvetleri Komutanlığı atölyelerinde araçların boyamaları yapılırken Araç Boyacısı gerekli bakımları da yapmakla görevlidir.

Güvenlik Piyade Sınıfı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde bulunan Piyade Sınıfı olarak da adlandırılan Uzman Erbaş Güvenlik Sınıfı ise daha ziyade koruma, takip ve kontrol timlerinden oluşmaktadır. Ana Jet Üstü Komutanlıklarının korunması sağlanırken 24 saat güvenlik sağlaması yapılır. Güvenlik hareket Merkezi elemanlarıyla birlikte şok timi elemanları, ateş destek timi elemanları, kışla girişlerindeki kontrol timleri ve toplu intikallerdeki araç muhafızlığı timleri bu bünyededir. BM-Nato kapsamında yapılan tüm uluslararası işlemlerdeki güvenlik personeli olarak da Piyade Sınıfı değerlendirilir. Çok daha üst düzey eğitimlerden geçen bu sınıfta yapılacak işlemlerde sıfır hata gerekli olurken komutanlıkların güvenliği de sağlanır. Çok farklı sınıflara sahip olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı işleyişleri belirli bir disiplin çerçevesinde olmaktadır. Hava kuvvetleri sınıfları arasında geçiş durumları ise belirli imkanlara ve şartlara bağlı olarak gerçekleşmektedir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.