Kara Kuvvetleri Sınıfları ve Yaptığı Görevler Nelerdir ?
Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapacak olan uzman erbaşlar için kaynak bilgiler sunmaya devam ediyoruz, bu yazımızda Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapacak uzman erbaşların sınıfları ve görevlerini tanıtmaya çalıştık başvuru yapacak olan arkadaşlar için rehber bir yazı olduğuna inanıyoruz. Görev yapacağınız sınıfın detaylarını bilmeniz başvuru esnasında kararsız kalmanız durumunda sizlere yardımcı olacaktır, o yüzden başvuru yaparken haybeye değil de sınıfların tanımlarını bilerek başvurmanız o görev için uygun olup olmadığınızı gösterir ilerde hayal kırıklığıyla sonuçlanmaması için başvurmadan önce bu yazımızı değerlendirmenizi öneriyoruz.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sınıfları ve Yaptığı Görevler ;
Komando
Komando’nun görevi her türlü arazi koşullarında operasyonel faaliyetlere katılmaktır yani diğer sınıflara göre biraz ağır olmakla birlikte hemen hemen birçok bölgede görev yapma ihtimaliniz bulunmaktadır.
Piyade
Her türlü hava ve arazi şartlarında karada muharebe görevlerini yapar, Hudutların güvenliğini piyade birlikleri sağlar. Piyade sınıfında olan bir Uzman Çavuş Genelde; Manga komutanı, Uzman nişancı, Keskin nişancı, Taktik tekerlekli araç sürücüsü olur.
Tank
Tank sınıfında olan Uzman Çavuş genelde; Tank sürücüsü, Tank Nişancısı olur.
Topçu ve Havan
Uzak mesafedeki düşmanı baskı altında tutmak veya etkisiz hâle getirmek için uzaktan ateş desteği sağlar. Bu sınıftaki Uzman Çavuş genelde Havan manga komutanı, Ateş idare uzmanı, İleri gözetleyici olur.
Hava Savunma
Her türlü düşman uçağı,füzesi ve hava araçlarını etkisiz hale getirmektir görevlerinin başında gelmektedir.
Kara Havacılık
Bu sınıfta olursanız Helikopter nişancısı olursunuz, yalnız bunun için önce Uzman/Keskin nişancı kursuna katılmanız gerekebilir veya Bixi nişancısı olmanız gerekmektedir.
İstihkam
Düşman mayınlarını bularak ve imha etmek, harekat sahasındaki engelleri etkisiz hâle getirmek, düşmanın hareket etmesini engellemek görevlerinin başındadır diyebiliriz. Bu görevde olursanız bir inşaat makinasını kullanabilir operatörü olabilirsiniz kepçe ya da greyder operatörü gibi.
İstihbarat
Yasalar çerçevesinde muharebe için gerekli olan bilgilerin toplanması,analizi, yayımlanması ve kullanılmasını içeren görevleri yerine getirebilirsiniz.
Muhabere(MEBS)
Telsiz ve telefonların bakımı ve kullanımı temel görevleri arasındadır.