Türkiye'nin En Büyük Uzman Çavuş Bilgi Platformu ve Askeri Paylaşım Platformu

2018 Yılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı ve Şartları

0 16

Sahil güvenlik komutanlığı her yıl olduğu gibi bu yıl da uzman erbaş alımlarına devam ediyor, alım şartları ve tarihleri belli olmuştur. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayınlanan klavuzda 13-26 Şubat tarihleri arasında başvuru yapılabileceği belirtilmiştir. İnternet üzerinden başvuru www.sahilguvenlik.gov.tr adresinden yapılacak olup tüm detayları yine sahil güvenlik resmi sitesinden öğrenmeniz mümkün.

2018 Yılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı Başvuru Şartları ve Askerlik Şartı Durumu Nedir ?

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada askerlikle ilgili olarak farklı durumlar belirlenmiştir. Yani Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman çavuş alımlarına askerlik yapmamış olanlar, askerliğini bitirmemiş olanlar maalesef başvuru yapamayacaklar. Bu kapsamda askerlik terhis süresi 5 yılı geçmeyenler ve Ocak 2018 yılı itibariyle 27 yaşından gün almamış olanlar başvuru yapabileceklerdir, ayrıca askerlik hizmeti halen devam edenler de bu alıma başvuru yapabileceklerdir.

Farklı bir durum olarak sözleşmeli erlik görevi gerçekleştiren personeller; ilk üç yıl içerisinde başvuru yapamaz, 3 yılı takip eden ek sözleşme içerisinde 29 yaşını bitirmemiş olduklarında başvuru yapabilirler ve sözleşme süresi biterek görevinden ayrılmış kişiler için yaş uygulaması geçerli değildir.

2018 Yılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımlarındaki Branşlar Nelerdir ? 

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından alınacak personel için ; İkmal(aşçı), kurbağa adam, serdümen ve şoför olmak üzere 4 branş belirlenmiştir. Şoför dışında tüm branşlar yüzer birliklerde görev yapacaklardır. İkmal konumundaki aşçıların; lise ve üniversite konumunda ilgili bölümden mezun olmuş olmaları gerekir. Ayrıca aşçılık belgesine sahip olanlar başvurabilirler. Kurbağa adam için; askerliğini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda yapmış ve yapıyor olmak, su sporları dalında en az 1 yıldız dalıcı belgesi bulunması veya üniversitelerin Sualtı Teknolojisi bölümü okunmuş olması gerekmektedir. Serdümen branşı için; lise ve üniversite seviyesinde gemi, güvertecilik, denizcilik veya kaptanlık ile ilgili eğitimlerin alınmış olması ve deniz araçları ile ilgili belge sahibi olunması gerekir. Şoförlük branşı için; yeni tip sürücü belgelerindeki CE veya DE sınıfı veya eski tip sürücü belgelerinde D sınıfı ehliyet sahibi olması gerekir. Ayrıca branşlar için farklı özel koşullarda yer almaktadır.

Peki Bu Alımlara Kimler Başvurabilir ? 

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2018 yılı uzman erbaş alımları için gerekli genel şartlar aşağıda belirtilmiştir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Erkek olmak
  • 2018 Ocak itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak
  • Sınavlarda başarılı olmak
  • Olumlu güvenlik soruşturması
  • Askeri okul veya kurumlardan ihraç edilmemiş olmak
  • Hüküm giymemiş veya hükümlü durumda bulunmamak
  • Branşlara göre eğitimi almış olmak
  • Kılavuzda belirlenen boy ve kilo koşullarına uyum sağlanması
  • Yabancı evlilik yapmış olan kişilerin evlilik durumlarının Genelkurmay tarafından uygun görülmesi.

Başvuruların Açıklanması ve Sınava Katılacak Adayların Belirlenmesi Nasıl Olacak ?

Başvuru sonuçları, yazılı sınav ile ikinci seçim aşamalarına girecek adayların listesi ve adayların bu sınavlara gelirken yanlarında getirecekleri belgeler www.sahilguvenlik.gov.tr internet adresinden 02 Mart 2018 tarihinden sonra ilan edilecektir. Başvuru sonuçlarının daha önce açıklanması durumunda adaylara sisteme girmiş oldukları cep telefonu numaraları üzerinden kısa mesaj gönderilecektir. Bu nedenler adayların sisteme hâlihazırda kullandıkları cep telefonu numaralarını girmeleri önem arz etmektedir. Sınav tarihleri ve sınav yeri adresleri başvuru sonuçları ile adaylara bilahare ilan edilecektir. Sınavlara giremeyen adaylar için yedek gün planlaması yapılmayacaktır.

 

Yukarda bildirmiş olduğumuz maddeler klavuzdan özetlenerek sizlere sunulmuştur başvuru yapmak ve başvuru kılavuzunu incelemek için aşağıdaki linklerden yardım alabilirsiniz. Ayrıca adayların muhakkak başvuru kılavuzunu okuyarak başvurmalarını rica ediyoruz zira bazı adaylar şartları taşımadığının farkında olmadan başvuru yapıyor sınav günü, sınav yerinden eli boş dönmek durumunda kalıyor bilginiz olsun. Ek olarak yine başvuru klavuzunda branşlar, yazılı sınav detayları, ön sağlık muayenesi gibi maddeler de detaylı olarak belirlenmiştir o yüzden muhakkak başvuru klavuzunu okuyunuz.

[kirmizibuton] Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımlarına Başvurmak İçin Tıklayınız [/kirmizibuton]

[pembebuton] Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımları Başvuru Klavuzunu Okumak İçin Tıklayınız [/pembebuton]

 

Sitemizden takip edebileceğiniz bilgiler arasında uzman çavuş olmak, uzman çavuş kanunları, uzman çavuş kanunları nelerdir, uzman çavuş alımları nasıl yapılıyor,3269 sayılı uzman erbaş kanunu, askeri kanunlar, asker alımları,celp dönemleri gibi önemli bilgilerde mevcuttur.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.