Türkiye'nin En Büyük Uzman Çavuş Bilgi Platformu ve Askeri Paylaşım Platformu

2019 Uzman Çavuş Branşları Nelerdir?

0 111


Kara, Hava, Deniz Kuvvet Komutanlıkları tarafından istihdam edilen uzman çavuşları farklı branşlara sahip olabilmektedir. Seçimler kişi tarafından yapılırken aynı zamanda uzman çavuş branşları kontenjanlarına göre belirlenmektedir. Yeterli fiziksel duruma sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı erkek adaylar arasından yapılacak seçimlerle uzman çavuş alımları gerçekleşmektedir. Daha ziyade Kara Kuvvetleri Komutanlığı alımları olurken görev yapılacak branşın detaylarının bilinmesi de gerekir. Başvuru yapmadan önce hangi branşta uzman çavuş olunacağının bilinmesi de çok daha iyi bir seçim yapılabilmesini beraberinde getirmektedir.

Kara Kuvvetleri Branşları

Her türlü arazi koşulları için eğitimler alan komando uzman çavuşlar aynı zamanda daha ağır şartlarda hizmet vermektedir. Daha ziyade doğu illerinde görev yapılmaktadır. Terör örgütleriyle sıcak çatışmalara girilirken farklı coğrafyalarda vazifeler alınabilir. Sınır hudutlarının güvenliğini sağlayan piyade uzman çavuşlarda farklı branşlara ayrılmaktadır. Manga Komutanı, Uzman Nişancı, Keskin Nişancı, Taktik Tekerlekli Araç Sürücü olunabilir.

Tank Kullanımı

Tank sınıfında ise Tank Sürücüsü veya Tank Nişancısı olarak görev yapacak uzman çavuşlar bulunur. Topçu sınıfındaki uzman çavuşlar düşman bölgelerindeki çatışmalarda uzaktan ateş desteği sağlar. İleri Gözetleyici veya Ateş İdare Uzmanı olarak görev yapılabilir.

Hava Savunma

Hava Savunma sınıfında hizmet verecek uzman çavuşların füze ve hava araçlarının etkisiz kalmasını sağlar. Düşman uçaklarının zararlarından etkilenilmemesi de hava savunma ekipleriyle elde edilir. Kara havacılık ile helikopter nişancısı olunabilir.

İstihkam

Uzman çavuşların seçebileceği branşlardan bir tanesi olup hareket sahasında faaliyetler yürütülmektedir. Düşman mayınlarının bulunması ve yok edilmesi amaçlar arasındadır. Ayrıca askerlerin harekât sahasındaki tüm engellerin kaldırılmasını da uzman çavuş branşları arasında olan istihkam görevlileri sağlar. Aynı zamanda inşaat makinelerini kullanabilir, kepçe ya da greyder operatörü olarak da bu sınıftakiler hizmet vermektedir.

Muharebe için gerekli olan bilgilerin toplanması, analizlerin yapılması gibi görevlerde istihbarat sınıfı kullanılır. Muhabere ise telsiz ve telefonlarının kullanımlarını gerçekleştirirken aynı zamanda kullanımları sırasında olumsuz durumların ortaya çıkmaması içinde bakımları yapılmaktadır. Çok değişik görev alanlarına sahip olan uzman çavuşların yapacakları tercihler işlerin nasıl yürüyeceğini de doğrudan etkilemektedir. Bundan dolayı branşlar hakkında bilgi sahibi olunarak bilinçli tercihlerde bulunulması çok daha sağlıklı olacaktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.