Türkiye'nin En Büyük Uzman Çavuş Bilgi Platformu ve Askeri Paylaşım Platformu

2018 Sözleşmeli Er Maaşları Ne Kadar

0 22

2018 Sözleşmeli Er Maaşları Ne Kadar?

Askerlik görevini yerine getirdikten sonra asker olarak orduda görev almak isteyen kişiler her yıl Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri tarafından ihtiyaca bağlı olarak açıklanan adette resmi internet sitesinde yayımlanarak açıklanmaktadır. Bunun sonucu olarak da askerde uzmanlık sıfatıyla sözleşmeli olarak er/erbaş veya çavuş olarak görev almak mümkün.

Böylelikle askerliğini tamamlayanlar her anlamda sözleşmeli olarak da bu mesleğe devam edebilecek ve daha profesyonel görev alarak bunun karşılığında maaş alacaktır. Sözleşmeli erlerin en güncel haliyle almış oldukları maaşlar net olarak, güncel olarak açıklanmıştır. Buna göre güncel anlamda sözleşmeli erlerin maaşları görev sürelerine ve de hizmet sınıflarına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Buna evli olup olmadığı ve mezuniyet derecesinin de etkileri bulunur.

2018 Uzman Er Maaşları

2018 yılıyla birlikte resmi olarak göreve yeni başlayan uzman erlerin aldıkları maaş Batı görevi için 2254 TL olarak açıklanmakta ve görev süresi üzerinden 1 yıl geçmesinin hemen ardından belirlenen tutarlarda artış yaşanmaktadır Bu maaş Doğu için 4003 TL olarak belirlenmekte ve bunun yanı sıra operasyon tazminatı ile 8512,75 TL tutarına kadar çıkabilmekte. Bütün bu özellikler bakımından değerlendirildiği zaman söz konusu maaşın en güncel maaş değerleri olduğunu rahatlıkla belirtmemiz mümkün olmaktadır.

2018 Uzman Er Olma Şartları

2018 yılı itibariyle en güncel maaş değerlerinin belirlenmesinin ardından sıklıkla merak edilenlerden birisi de uzman er ve erbaş olabilmek adına neler yapmak gerektiğidir. İşte bu nedenle söz konusu konunun da her yönüyle ele alınması ve konunun aydınlığa kavuşturulması mümkün olmaktadır. 2018 yılı olarak uzman er olacakların alacakları maaşların yanı sıra belli başlı başvuru şartları da netlik kazanmıştır. Buna göre;

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Türk ve erkek olmak,
c) Askerlik görevini tamamlamış olmak
d) En az ilkokul mezunu olmak olarak belirlenmiştir.

Bu temel şartları taşıyan kimseler uzman er/erbaş  başvurusunda bulunarak orduda görev almaya başlayacak. Sınavı kazanmaya hak kazanan adaylar ardından yetiştirilmek üzere talim terbiye sürecine tabi tutulmaktadır. Ardından da görev yerine hemen intikal edip her anlamda ordunun bir neferi olarak aktif şekilde görev almaya başlayacak. Bu özellikleri bakımından değerlendirilecek olunursa askerlik görevini tamamlayan kişilerin orduda muvazzaf (vazifeli) olarak görev almalarının önünde duran herhangi bir sorun kalmamaktadır. Böylelikle en kısa zaman diliminde kişilerin ordunun gerekli tüm alanlarında rahatlıkla görev alması ve her anlamda göreve başlayarak kutsal görev alması mümkün olmaktadır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.