Türkiye'nin En Büyük Uzman Çavuş Bilgi Platformu ve Askeri Paylaşım Platformu

2018 Yılı Uzman Er ve Erbaş Alım Şartları

0 8

2018 Uzman Erbaş Alımları İçin Başvurular Alınmaya Başladı

Ülkemizde Askeriye demek kutsal bir görev vazife demektir. ülkemiz genç nüfusun fazla olmasıyla birlikte Uzman Erbaş olmak isteyen yüz binlerce adaylar vardır. Ve 2018 yılı itibariyle  uzman erbaş alımları başladı.  Uzman çavuş hem mesleği itibari ile göz dolduran , gurur veren  bir meslektir. diğer öte yandan uzman erbaş olmak için bir diğer önemli etkeni ise hem kendi, hemde ailesinin geçimini sağlaması açısından uzman çavuş maaşlarının yüksek olmasından dolayı  Dipnot  :    [ yapılan görevlerde ve tehlikeli görevlerde bu maaşlar uzman çavuşlarımız için az bile kelle koltukta gezmek her babayidin harcı degildir. ]

MSB nin resmi internet sitesinde yayınlanan kılavuza göre bu senenin ilk alımları için başvuru kılavuzu ve başvuru sayfası açıldı

Kimler Başvurabilir ?

Bu sene de geçen sene olduğu gibi belirli şartlar aransa da bazı konularda hem açıklık getirilmiş hem de süreler uzatılmış. Ayrıca kılavuzda adayların kendi eğitim seviyelerine göre başvuru yapmaları özelikle belirtilmiş Belli başlı şartlar dışında önemli şartlar şunlar:

  • Uzman Onbaşı olabilmek için en az ilköğretim mezunu olmak
  • Uzman Çavuş olabilmek için en az lise ve dengi mezunu olmak
  • Başvuru için askerlik hizmetini Erbaş ya da Er olarak yapmış veya halen yapıyor olmak
  • Müracaat tarihinin ilk günü olan 22 Şubat 2018 tarihi itibari ile askerliğinin üzerinden 5 yıldan fazla geçmemiş olmak yani terhis tarihi 21 Şubat 2013 ve sonrası olmak. (22 Şubat 2018 de yayınlanan Kılavuzda bu tarih 22 Şubat 2013 ve Sonrası idi Şimdi Tarih bir gun geriye çekilmiş görünüyor)
  • Askerlik hizmetini yaparken başvuranlar için birlik komutanınca düzenlenmiş Uzman Erbaş olur kararı bulunmak ve en az80 puan almış olmak.
  • Başvuru yapılan yılın yani bu yılın 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile 27 yaşını bitirmemiş olmak yani 01.01.1991 ve sonrası doğumlular başvurabilir.
  • Askeri öğrencilikle ilişiğinin kesilmemiş olması gerekiyor
  • Daha önce TSK bünyesinde çalışmamış olmak. ( Subay astsubay uzman çavuş ve uzman jandarma olarak istihdam edilenler başvuramazlar ayrıca Askerliğini yedek subay olarak yapanlar da başvurmaz.)

 

Listeler halinde yazdığımız şartlar  üzere En önemli değişiklikler olmuştur.  Yıl için terhis tarihi en fazla 3 yıl iken bu sene 5 yıla çıkarılmış. Bu durum yoğun talebin olmasına bağlanabilir. Belli başlı önemli değişiklikler için bunları söyleyebiliriz. Başvuru kılavuzunu dikkatlice okumalı ve başvuru işlemlerini buna göre yapmak gerekir.

Başvuru ne Zaman Yapılacak?

Başvuralar için Milli Savunma Bakanlığı Sitesinden Online başvuru formunu açtı. Aşağıda listeleyeceğimiz linkler vasıtasıyla başvuru yapabilirsiniz.

msb uzman erbaş
2018 Uzman Erbaş Alımları başvuru formu

Başvuruları nereden takip edebilirim?

2018 Yılı Uzman erbaş alımları  için tüm duyuru ve önemli bilgileri sitemiz üzerinden yayınlanacak olup MSB’nin kendi sitesinde de mevcuttur.

 

 

 

 

Başvuru sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar

Online Başvuru Formunu doğru ve eksiksiz olarak doldurmalısınız form sonunda size verilecek aday numaranızı mutlaka çıktısını alıp saklayınız. Numara sizin ile ilgili işlemlerde kullanılacak size özel bir numaradır ve sınavlar bitene kadar bu numara kullanılacaktır.

Ayrıca bilgilerinize Cep telefonu numaralarını doğru girmeli siniz çünkü TSK başvurunuz ile ilgili sizinle iletişim geçmek isteyebilecek ve size ulaşmaya çalışacaktır.

Eğer Bilgilerinizde başvuru yaptıktan sonra değişiklik olursa başvuru güncelle butonundan gerekli düzenlemeyi yapmalısınız.

Başvuru Sonuçları ne zaman yayınlanacak

2018 Uzman Erbaş Alımları Başvurusu kabul edilen adayların seçim sınavına gelmeleri için MSB nin resmi internet sitesinde duyuru yayınlanacak ve bu duyuru tebliğ niteliğinde olacak.

Başvuru Klavuzu için tıklayınız

Başvuru formu için tıklayınız

Tüm adaylara kolaylıklar ve sınavlarında başarılar diliyoruz. Konu ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları yorumlara yazabilirsiniz

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.