Türkiye'nin En Büyük Uzman Çavuş Bilgi Platformu ve Askeri Paylaşım Platformu

Jandarma Uzman Çavuşluk Sınavında Adaylara Neler Soruluyor ?

0 112

Her alımda merak edilen soruların en başında mülakatlarda ve sınavlarda neler sorulduğu adayların aklına takılmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından belirlenen tarihlerde lise ve dengi okullardan mezun olan kişilerin başvuru yapabildiği jandarma uzman çavuşluk pozisyonu için belirli bir takım şartlar bulunmaktadır. Bu şartları taşıyan adaylar, jandarma uzman çavuşluk sınavına girmeye hak kazanırken taşımayan adaylar başvuru gerçekleştirseler dahi ön kayıt işlemleri kabul edilmediği için sınavlara girememektedir. Başvuru koşulları için işlemler ön başvuru şeklinde Jandarma Komutanlığı sitesinden yapılmaktadır. Öncelikli olarak; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olunması, en az lise mezun olunması, 27 yaşının doldurulmamış olması, askerlik terhisi üzerinden 3 yıldan fazla süre geçmemiş olması ve sözleşmeli erler için ise en az üç yıl görev yapmış olması gibi koşullar bulunmaktadır.

Sınavlara başvurmak isteyen adaylardan fiziki koşulların yanısıra hastanelerden almaları gereken bir sağlık raporu bulunmaktadır. Bu rapor komando uzman erbaş olur ve uzman erbaş olur raporudur ve alınması zorunludur. Başvuran adaylar boy olarak en az 164 santimetre olmaları, tabloda belirtildiği şekilde boy ve kilo oranları arasında doğru bir orantı olması, vücutlarında herhangi bir ameliyat izi veya görülecek bölgelerdeki dövme olmaması ve uzuv kusuru bulunmaması talep edilmektedir. Bu durumlara ek olarak adayların güvenlik soruşturmalarının olumlu çıkması ve daha önceden Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiklerinin kesilmemiş olmasıyla sicillerinde istenmeyen durum olmaması gerekmektedir.

Jandarma Uzman Erbaş Adaylarına Yazılı Sınavında Neler Soruluyor?

Sınav başvurularını gerçekleştiren adaylar sınav gününde girecekleri yazılı sınavda jandarma uzman çavuşluk sınavında neler soruluyor konusunda cevap aramaktadır. Sağlık kontrolünün sonrasında yazılı sınav uygulaması yapılırken adaylar sözel ve sayısal bölümlerden oluşan toplam 5 soruluk bir sınav uygulaması yönetilmektedir. Sözel konularda; Atatürkçülük ve inkılap tarihi ile kompozisyon benzeri konular bulunurken sayısal bölümde ise temel matematik ve dört işlem üzerine konular bulunmaktadır. Yazılı sınav sonuçları sırasında elde edilen sonuçlar mülakat aşamasında değerlendirilerek toplam not hesaplaması yapılmaktadır. Çok yoğun bir şekilde bilgi ve zor hesaplamalar içermeyen bu sorular kolay şekilde cevaplanabilecek niteliktedir.

Fiziki Yeterlilik Uygulamasında Neler Yapılıyor ?

Yazılı sınav aşamasından sonra gelen uygulamaysa fiziki yeterlilik testi’dir. Fiziki yeterlilik testinde sizlere yaptırılacak olan Şınav, Barfiks, Mekik, Koşu ve Bomba koşusu gibi testler yapılmaktadır ve bu testlerden başarıyla geçmek zorundasınız. Bu testleri geçtikten sonraysa son aşama olarak mülakata alınmaktasınız, mülakatlar da sözlü olarak yapılmaktadır.

Jandarma Uzman Çavuş Adaylarına Mülakatlarda Neler Soruluyor ?

Sağlık, yazılı sınav ve spor testini başarıyla tamamlayan adaylar son olarak sözlü mülakata alınmaktadır. Sözlü mülakatta sorulan soruların en başında Atatürk İlke ve İnkilapları gelmektedir, bunun yanısıra genel kültür soruları, kendini tanıtma aşaması gibi sorular sorulmaktadır. Mülakatta dikkat etmeniz gereken en önemli meseleyse sakin olmanız ve aşırı heyecandan kaçınmanızdır. Aşırı heyecan bildiğiniz soruları bile yanlış cevaplamanıza neden olacak ve mülakattan başarısız olarak çıkmanıza neden olacaktır.

Son olarak mülakatlardan da başarıyla geçen arkadaşlar kurs yerlerine gönderilecek, ordaki kurslarının ardından atanmış olduğu birliklerde göreve başlayacaklardır. Şimdiden tüm adaylara başarılar diliyor yeni görevlerinin hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.